Persbericht 21 maart 2017

Zeer succesvolle crowdfunding voor 
internationaal straatorkestenfestival T&B Jubilee

Amsterdam, 21 maart 2017 – Straatorkest Toeters & Bellen viert zijn 25 jarige bestaan met een internationaal straatorkestenfestival in Amsterdam. Om hiervoor voldoende geld te verzamelen is een crowdfunding-actie opgestart. Met succes: binnen drie weken is het benodigde bedrag opgehaald. Om dat te vieren speelt Toeters & Bellen op zaterdag 25 maart tussen 12 en 14 uur op de binnenplaats van het Amsterdam Museum.

Straatorkestenfestival
Het straatorkestenfestival T&B Jubilee is in het weekend van 15 tot 17 september 2017. Op diverse plekken in de stad spelen dan orkesten uit Engeland, Duitsland, Nederland en Frankrijk. Een van die plekken is de binnenplaats van het Amsterdam Museum, vandaar dat Toeters & Bellen daar alvast een voorproefje geeft. Andere festivalplekken zijn de Village Market op het Zonneplein en Paradiso Noord.

Crowdfunding
Toeters & Bellen heeft geld gespaard voor het jubileumfestival en subsidie aangevraagd bij een aantal fondsen. Om de begroting sluitend te krijgen is ook een crowdfundingactie opgezet bij Voor je buurt.

Marieke Geljon van Toeters & Bellen coördineert deze actie. ‘Ik ben heel erg blij dat zo veel mensen geld hebben gegeven. Er zijn grote en kleine donaties, samen maken ze veel mogelijk. Nu we de 100 procent hebben gehaald, gaat de vlag uit. Maar we gaan ook nog even door met de actie, want extra donaties maken extra activiteiten mogelijk. Een van de plannen is een boottocht met de muzikanten. En daar kunnen we nog wel wat extra geld voor gebruiken.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *