Peter de Boer: ‘Toeters & Bellen past niet in een hokje’

In september organiseert Toeters & Bellen een internationaal straatorkestenfestival vanwege het 25-jarig bestaan. Een van de hoogtepunten wordt ongetwijfeld de festivalavond in Paradiso Noord. Peter de Boer (oprichter van Toeters & Bellen) zal de avond presenteren. Hij vertelt waarom je die avond niet wilt missen.

“Een orkest als Toeters & Bellen is bijzonder, het past niet in een hokje. Ik heb weleens gedroomd dat alle fanfares zo zouden zijn. Toch zie je ze wel die kant op gaan, ze worden vrijer. Straatorkesten als Toeters & Bellen hebben daar zeker invloed op gehad. Op straat speel je anders, minder voorzichtig, de energie op het publiek gericht. Je moet wel, om je te handhaven. Als luisteraar merk je dat.”

Peter de Boer Toeetrs en Bellen

“Zulke vrije fanfares kom je niet om de haverklap tegen. Een festival met zoveel straatorkesten bij elkaar, dat is een unicum. Het lijkt me echt geweldig. Zo’n enorme massa, dat heeft echt meerwaarde, de energie spat er dan vanaf. Sta je daartussen dan is dat ontroerend, dat komt echt over.”

“Op het festival komen ook goede orkesten uit het buitenland, die kun je waarschijnlijk alleen dat weekend zien. Die orkesten hebben niet genoeg geld om te touren, dat moet je gewoon ondersteunen.”

Help mee om T&B Jubilee mogelijk te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *